Screenshot Observer

Observer Platform Viavi Solutions

Met het Observer Platform van Viavi Solutions  bestaan er geen geheimen meer in uw datanetwerk. Hiermee kunt u de performance van uw ICT-netwerk actief monitoren. Met onze expertise in meettechnieken ondersteunen we u hierbij.

viavi solutions

Over ViaVi Solutions

Viavi Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van performance management en troubleshooting. Om deze specifieke reden hebben we bewust gekozen om met deze organisatie samen te werken. 

In het Gartner Magic Quadrant voor Network Performance Monitoring and Diagnostics (NPMD) wordt Observer gezien als een leider in network performance management. Vooral vanwege de complete visie, eenvoud in gebruik en duidelijke visualisaties.

Wat is Observer van Viavi Solutions?

Het Observer Platform is een uitgebreide oplossing voor het monitoren en diagnosticeren van netwerkperformance. Het geïntegreerde platform biedt inzicht in KPI’s via overzichtelijke dashboards en toont hoofdoorzaken van afwijkingen in IT-processen. Het Observer Platform helpt u bij het inzetten van nieuwe technologieën, het beheren van huidige resources, het oplossen van afwijkingen en het optimaliseren van het gebruik van IT-middelen. 

Meest gebruikte producten van het Observer Platform

Hieronder vindt u een overzicht van de populairste producten die het Observer Platform u biedt.

Observer Analyzer

Observer Analyzer

Observer Analyzer  is een complete tool voor het monitoren en diagnosticeren van netwerkperformance. Deze krachtige tool bewaakt UC-implementaties, netwerksecurity performance en applicaties. Daarnaast lost het complexe netwerkproblemen op, waaronder die in VM-omgevingen.

Met Observer Analyzer kunt u de werking van uw netwerk optimaliseren en problemen oplossen. Deze tool gaat verder waar Wireshark stopt en biedt u uitgebreide mogelijkheden, zoals:

  • Het monitoren van complexe operations.
  • Het traceren van details en feiten.
  • Het verkrijgen van inzicht in knelpunten op bronniveau.
  • Een next generation Protocol Analyzer.
  • Alarmeringen en overzichten zoals vertraging en afwikkeling in tijd.

Observer Analyzer is een uitgebreid expertsysteem met drilldown-functie om specifieke punten van interesse nauwkeurig te pinpointen. Zo kunt u deze tool inzetten voor zowel de netwerklaag, de server-client respons, als de applicatielagen. Verder is Observer Analyzer ook bijzonder geschikt voor het verwerken van meetdata afkomstig uit Wireshark.

Observer GigaStor

Observer GigaStor  is een Retrospective Network Analyzer en beschikbaar als hardware-apparaat en als virtualisatie-applicatie. De tool stelt u in staat om terug te kijken, te analyseren en meer dan een

petabyte aan data op te slaan. Dankzij de capaciteit van Observer GigaStor om enorme hoeveelheden data te verzamelen en de unieke ‘back in time’-analyses, is het niet meer nodig om problemen te reproduceren. U gaat gewoon terug naar het moment waarop het probleem zich voordeed en onderzoekt wat er is gebeurd.

GigaStor is niet alleen een onmisbaar instrument voor uw firewall en beveiligingssoftwarelagen, maar ook voor het tegengaan van cybercriminaliteit. De analyzer vormt een cruciale schakel in uw verdediging tegen cyberaanvallen, waardoor u een nog beter beveiligde IT-omgeving kunt waarborgen.

Viavi Observer Gigastor
Viavi Observer Apex

Observer Apex

Met Observer Apex krijgt u een compleet 360 gradenbeeld van uw netwerk, wat een nauwkeurige probleemdiagnose mogelijk maakt. Dat gebeurt via meerdere databronnen, zoals:

  • Packets
  • Metadata
  • Enriched flow
  • Actieve monitoring

Met Observer Apex beheert u uw IT-middelen van begin tot eind. Mede door middel van gedetailleerde, bedrijfsbrede rapportages die inzicht bieden in de performance van het netwerk en alle softwarelagen.

Observer Apex biedt ook analysemogelijkheden met realtime en historische inzichten in trends. Op deze manier kunt u proactief handelen, waardoor u mogelijke problemen vóór bent en de performance van uw netwerk kunt optimaliseren.

Observer nTAPs

Maak gebruik van Observer nTAPs  om uw monitoringapparaten toegang te geven tot het full duplex netwerkverkeer. Het maakt hierbij niet uit om hoeveel verkeer het gaat. Deze transparantie is essentieel bij het bewaken van kritieke schakels, omdat nTAPs een continue stroom van netwerkgegevens bieden, zelfs bij stroomuitval.

Het verlenen van de toegang is mogelijk dankzij een gepatenteerd concept van Observer, waardoor er geen datastromen verloren gaan. Bovendien zijn de nTAPs flexibel inzetbaar op alle bestaande ethernetstandaarden, tot en met snelheden van 40 Gb. Ze zijn daardoor bijzonder effectief en betrouwbaar in hun taak.

Viavi Observer NTAPS

Overige meetinstrumenten voor uw IT-omgeving

Als partner van Viavi Solutions leveren en ondersteunen we een uitgebreid assortiment aan meetinstrumenten en hulpmiddelen. Denk aan OTDR en service network testers 1 t/m 100Gb, maar ook Smart Connect-diensten. Dit geldt ook voor tools om snelle diagnoses te stellen voor operationeel beheer. Een selectie die dagelijks wordt gebruikt in datacenters of door serviceteams zijn bijvoorbeeld dempingssets, power level meters en connector microscopen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail

Observer van Viavi Solutions via Analysis Networking

We helpen u graag met onze expertise, effectieve tools, praktijkgerichte trainingen en het verkleinen van het MTTR-window en operationele kosten. Of het nu gaat om het Observer Platform van Viavi Solutions of andere meetinstrumenten. Neem voor meer informatie contact op met Bob Melgers, via info@analysisnetworking.com of + 31 (0)527 65 32 00.

Onze diensten: