Over ons

Analysis Networking

Over Analysis Networking

Onze oprichter Bob Melgers werkte als IT’er bij een scholengemeenschap. Daar werd hij geconfronteerd met de realiteit van beperkte tijd en grote, complexe problemen. Op een gegeven moment was hij letterlijk naar een speld (in een hooiberg) aan het zoeken. Alleen was de hooiberg in dit geval een kabel. Een leerling probeerde namelijk de examens te blokkeren door een speld in de kabels te drukken. Na lang zoeken naar de oorzaak van het probleem, dacht hij bij zichzelf: dit moet je toch kunnen meten en proactief kunnen monitoren? En zo werd de kiem gelegd voor Analysis Networking.

Netwerkproblemen oplossen

Met Analysis Networking zetten wij nu al ruim 25 jaar kwalitatieve en bewezen meetinstrumenten en -oplossingen in om de oorzaak van trage applicaties en netwerkproblemen te achterhalen. Hierbij brengen we de technische ketens in beeld en beoordelen die. Ook begeleiden we onze klanten bij het verbetertraject. We zijn dan hun klankbord en controleren de uitgevoerde stappen met onze meetapparatuur. Zo weten we zeker dat de problemen zijn opgelost.

Wij zoeken voor u naar die speld in de hooiberg. Als onafhankelijke partij meten we uw netwerk door, duiken we in de processen en duiden waar het probleem zit. Vervolgens brengen we deskundig advies uit met aanbevelingen over hoe u het dit het beste kunt aanpakken.

Wat ons typeert:

 • Wij gaan net zo lang door totdat we de daadwerkelijke oorzaak van uw netwerkproblemen hebben gevonden. Hiervoor pellen we uw netwerk laag voor laag af.
 • Normeringen en standaarden kennen geen geheimen voor ons. De resultaten van de meetinstrumenten kunnen we daarom snel interpreteren.
 • Meten is ontzettend belangrijk, maar we hebben ook kennis van de processen en technologieën. Ook die zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing. Wij zijn in staat om te kunnen schakelen tussen operationeel beheer en management.

Analysis Networking: onze visie

Onze visie is verankerd in de volgende kernwaarden:

 1. Samenwerken. We geloven in een betrokken partnership waarin open communicatie, wederzijds respect en actieve participatie centraal staan.
 2. Onderzoeken. We leren uw operationele bedrijfsprocessen grondig kennen om ze centraal te kunnen stellen in onze aanpak.
 3. Objectiviteit. We kijken naar de werking van uw technische ketens om de werking ervan objectief te doorgronden.
 4. Flexibiliteit. We hebben zelf kwalitatieve meetinstrumenten in bezit, wat ons volledige controle geeft én de flexibiliteit om snel te reageren op uw behoeften.
 5. Kennisdelen. We geloven in vakmanschap en het delen van onze expertise.

Missie van Analysis Networking

Onze missie is gericht op het objectief beoordelen van uw bedrijfsprocessen en de werking van de vele technische ketens die daarmee zijn verweven. Onze bevindingen en de bijbehorende feiten zijn gebaseerd op actuele normeringen en standaarden.

Maar onze bevindingen bestaan niet alleen uit droge feiten op bits en bytes-niveau. We bieden u een duidelijke visuele weergave van de technische ketens en hun onderlinge relaties. Zo worden onze metingen helder en inzichtelijk.

Op die manier zorgen we ervoor dat complexe processen voor iedereen duidelijk zijn en stellen we actiehouders in staat om op een geïnformeerde en doeltreffende manier te handelen. Dát is waar onze kracht ligt.

Ons uitgangspunt: normen en standaarden

Geldende normen en standaarden kennen we van binnenuit. In Nederland is het NEN-instituut het eerste aanspreekpunt voor normeringen en standaarden. Verder hebben normeringen een Europese (EN) of een internationale (ISO) reikwijdte en rechtsgeldigheid.

Meer informatie over normen en standaarden vindt u hieronder:

Overzicht van samenwerkende organisaties

 • Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN)
 • European Committee for Electrotechnical Standardization (CENELEC)
 • International Organization for Standardization (ISO)

Normeringen en borging van technische protocollen

 • Internet Engineering Task Force (IETF)
 • Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)

Analysis Networking: uw partner bij problemen in uw ICT-netwerk

Analysis Networking is een onafhankelijke partij voor het doormeten van uw ICT-netwerk en het oplossen van problemen. Wilt u kennismaken met Analysis Networking om te zien wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Bob Melgers, via info@analysisnetworking.com of + 31 (0)527 65 32 00.

Onze diensten: