Trainingen: ICT-netwerken doormeten en knelpunten verhelpen

Networking Analysis biedt operationeel ICT-beheertrainingen aan in verschillende varianten. Deze trainingen worden direct bij u op locatie verzorgd. Onze doelstelling? Om uw medewerkers de vaardigheden bij te brengen om meetresultaten op de juiste manier te interpreteren. Deze kennis stelt hen namelijk in staat om zelfstandig knelpunten in uw ICT-netwerk te lokaliseren, te analyseren, én deze resultaten om te zetten naar een concreet actieplan. Zo kunnen ze zelf aan de slag om problemen binnen uw netwerk te verhelpen.

Leer zelfstandig meten en netwerkproblemen oplossen

Onze trainingen gaan altijd de diepte in, tot aan de bits en bytes. Ook bevatten ze de noodzakelijke theoretische kennis over het doormeten van ICT-netwerken en het analyseren en interpreteren van de resultaten. Verder gaan we gewoon praktisch en hands-on aan de slag.

De meetresultaten vergelijken we met bestaande standaarden en normeringen. Hierdoor ontwikkelen uw medewerkers een beter begrip van de netwerkperformance en kunnen ze snel de bron van problemen lokaliseren. Het resultaat is dat uw organisatie volledige controle krijgt over de ICT-netwerken en de bijbehorende operationele processen.

Meest aangevraagde trainingen

Dit zijn onze meest aangevraagde beheer en vaardigheidstrainingen:

1. Wireshark-training:

In deze praktische training leert u hoe u met meetopstellingen werkt en het Wireshark-programma inzet om uw netwerkverkeer te analyseren en eventuele problemen te identificeren.

2. Operationele ICT-netwerken – technologieën en troubleshooting:

Deze training richt zich op de technologische aspecten van ICT-netwerken. U leert meer over netwerken, bijbehorende specificaties en normeringen, en vanuit ITIL-aanpak. Troubleshooting en de bijbehorende vaardigheden zijn gericht op het vaststellen van afwijkingen, technische parameters en fundamentele root cause methodieken binnen uw IT-omgeving.

3. Fysieke Infrastructuur:

U leert over glasvezel- en koperstandaarden, hoe u metingen doet en hoe u de resultaten kunt analyseren. Ook krijgt u handvatten en hands-on opdrachten om problemen binnen uw fysieke netwerkinstallatie op te lossen en een optimale werking te garanderen.

4. Producttraining:

Voor o.a. het Observer Platform , OTDR, MTS Ethernet testproducten voor 1 GB t/m 100 GB, RFC 2554, Y.1564, RFC 6349 en SAMcomplete. Deze training richt zich op het zelfstandig uitvoeren van metingen met uw eigen producten en tools die worden gebruikt bij netwerkbeheer en -analyse.

5. Methodieken voor troubleshooting netwerk:

In deze training leert u over de verschillende methodieken en technieken voor het effectief opsporen en oplossen van netwerkproblemen met een protocol analyzer als Wireshark of Observer.

6. Netwerkprotocollen voor Ethernet TCP/IP Stacks:

U duikt in de technische details van netwerkprotocollen in samenhang met het OSI-model . Ook leert u de onderliggende structuren en mechanismen van het Ethernet en TCP-IP stacks kennen.

Heeft u aanvullende wensen voor een van bovenstaande trainingen? Maatwerk is altijd mogelijk.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail

Training aanvragen

Wilt u uw medewerkers ook de juiste handvatten meegeven om netwerkproblemen snel en effectief te verhelpen? Neem dan voor meer informatie over onze trainingen contact op met Bob Melgers, via info@analysisnetworking.com of + 31 (0)527 65 32 00.

Onze diensten: