Analysis Networking

SmartLab Connect: analyse van uw eigen meetdata

U heeft te maken met een probleem dat van invloed is op uw bedrijfsprocessen. Hiervoor heeft u eigen meetdata verzameld, bijvoorbeeld via Wireshark. Echter, u merkt dat u geen stap verder komt. De meetdata bevat niet de juiste informatie, is niet relevant of wordt in twijfel getrokken.

Dit is waar Analysis Networking om de hoek komt kijken. Dankzij ons platform, SmartLab Connect, kunnen onze deskundige analisten met behulp van hoogwaardige apparatuur uw meetdata onderzoeken en analyseren. Hiermee helpen we u om de kern van het probleem te identificeren en mogelijke oplossingen voor te stellen.

Waarom werken met Wireshark ingewikkeld kan zijn 

We spreken regelmatig gebruikers van de gratis tool Wireshark. Ze ervaren vaak een aantal veelvoorkomende problemen met de meetdata vanuit deze tool:

1. Gebrek aan overzicht van de data

Gebruikers hebben moeite om dieper in de details te duiken.

2. Wireshark loopt vast bij grote aantallen data

Het verwerken van grote hoeveelheden meetdata kan problemen veroorzaken, zoals het vastlopen van de pc of het Wireshark-programma zelf.

3. Werken met Wireshark kost tijd

Het uitleggen van de werking van Wireshark en de protocolanalyse is vaak een tijdrovende taak, waarbij gebruikers soms uren op het internet doorbrengen om informatie op te zoeken en te begrijpen.

4. Uw privacy is in het geding

Wanneer u data deelt met Wireshark, is uw data toegankelijk voor anderen en dus niet meer anoniem. Dit geldt trouwens voor de meeste gratis online clouddiensten.

5. Wireshark biedt geen rapportagemogelijkheden

Het is een gespecialiseerde tool, hoofdzakelijk ontworpen voor het decoderen van netwerkprotocollen. Wireshark biedt echter geen mogelijkheden voor het genereren van rapporten of het uitvoeren van trendanalyses.

Dit zijn stuk voor stuk uitdagingen die de efficiëntie en effectiviteit van het gebruik van Wireshark in de weg kunnen staan. En waardoor het werken met meetdata vanuit Wireshark lastig kan zijn. De tool is daarom het meest nuttig voor gebruikers die precies weten wat ze doen en die bekend zijn met de beperkingen.

Naast Wireshark zijn er natuurlijk ook andere tools beschikbaar voor het vastleggen van netwerkdata. Analysis Networking biedt u verschillende mogelijkheden om deze meetgegevens te gebruiken en te analyseren.

SmartLab Connect van Analysis Networking

Het is belangrijk dat u beschikt over heldere feiten en leesbare managementinformatie. Die wordt ondersteund door technische analyses op basis van erkende standaarden en normeringen. U heeft wellicht specifieke vragen als:

– Betreft het een probleem met de server?

– Is er een wijziging opgetreden in de hardware die niet aan de specificaties voldoet?

– Wat veroorzaakt de problemen met de clouddienst?

– Is het netwerk ‘verstopt’?

– Zijn er vertragingen in de verwerking binnen de applicatielagen?

– Hoe is de performance van de middleware en front-end applicatielagen?

Deze vragen zijn essentieel om de oorzaken van problemen binnen uw IT-omgeving te identificeren en effectieve oplossingen te ontwikkelen.

AnalyzerPro voor grondige analyse van uw meetdata

Met onze dienst SmartLab Connect en kwalitatieve tools, zoals AnalyzerPro , geven we antwoord op bovengenoemde vragen. Maar we kunnen met AnalyzerPro verdergaan dan de standaardvragen. De tool biedt ook de mogelijkheid voor drill-downs, specifiek voor applicatielagen en netwerken. Bovendien wordt met AnalyzerPro de samenhang tussen de verschillende technische ketens inzichtelijk gemaakt. Zo geven we u niet alleen de oplossing voor uw huidige problemen, maar bieden we ook inzicht om toekomstige complicaties te voorkomen.

Meetdata: van analyse tot heldere rapportage

Bij Analysis Networking hanteren we een gestructureerde aanpak om van een grondige analyse van uw meetdata naar een passende oplossing te komen. Ons proces omvat de volgende stappen:

• Intakegesprek:

Tijdens dit gesprek bespreken we uw doelstellingen en technische details om een volledig beeld te krijgen van de situatie.

• Analyse van de meetdata:

We analyseren de werking van uw protocollen. We kijken of er afwijkingen zijn ten opzichte van standaarden, zoals TCP, in termen van bufferoverflows, dataverminking of vertragingen. Ook kijken we aan welke kant het probleem zich voordoet, of dit nu aan de serverzijde is of bijvoorbeeld op de werkplek. Goed om te weten: uw meetdata delen we op een veilige manier via een erkende en betrouwbare Secure File Transfer Solution, namelijk Zivver.

• Rapportage en inzicht in performance en stabiliteit:

Met onze analyse creëren we een helder overzicht van de prestaties en stabiliteit van uw netwerk. Na afronding van onze analyse stellen we een gedetailleerd rapport op. Dit bevat een overzicht, in Excel-formaat, met onze bevindingen en de omgezette meetdata. Dit rapport kan door uw beheerders of andere specialisten worden gebruikt om de nodige acties te ondernemen.

Door deze gestructureerde aanpak kunnen we niet alleen problemen identificeren, maar ook zorgen voor een duidelijk pad naar een oplossing.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail

SmartLab Connect:
uw meetdata, onze expertise

Wilt u graag dat een onafhankelijke partij uw meetdata analyseert en de uitkomsten hiervan op een duidelijke manier met u communiceert? Zodat u op tijd en kosten bespaart? Neem dan contact op met Bob Melgers, via info@analysisnetworking.com of + 31 (0)527 65 32 00.

Onze diensten: